Selecteer een pagina

Huisregels

Deze huisregels heb ik samengesteld om duidelijkheid te scheppen tussen de rechten en plichten van vraagouders en gastouder. Ze gelden bovenop de overeenkomst van opdracht, welke door beide partijen ondertekend is. Alle vraagouders dienen van deze voorwaarden op de hoogte te zijn. Vandaar dat ik u vraag ze goed door te nemen en te ondertekenen. 

Openingstijden:

De vaste opvangdagen zijn: Maandag, Dinsdag en Donderdag van 6:30 – 19:00 uur. Andere tijden zijn mogelijk in overleg. Alle kinderen dienen vóór half 10 binnen te zijn.

Ophalen door derden: inden de ouder(s) / verzorger(s) het kind niet zelf kunnen ophalen en hij/zij wordt opgehaald door derden moeten hier vooraf duidelijke afspraken over zijn gemaakt. Graag verneem ik via chats-app of mail de volledige met naam inclusief een foto. Bij ophalen door derden die de gastouder nog niet kent wordt aan de deur om legitimatie gevraagd. Is er niet van tevoren aangegeven dat het kind door iemand anders wordt opgehaald kan de gastouder het kindje niet meegeven en belt de gastouder altijd de ouder(s)/verzorger(s) om te overleggen.

In principe bied ik alleen opvang aan kindjes van 0-4 jaar. Is er nou een broertje of zusje waar BSO voor nodig is? Dan kunnen we zeker even kijken naar de mogelijkheden! 

Tarieven

Het tarief bij gastouderopvang is €6,25 per uur. Heeft u incidenteel opvang nodig buiten de reguliere openingstijden dan blijft het tarief gelijk. Naast het uurtarief betalen ouders bureaukosten van het gastouderbureau, zoals vastgelegd is in de Wet Kinderopvang. Bureaukosten verschillen per bureau, momenteel werk ik samen met Gastouderland. 

Tariefwijzigingen worden ten minste 2 maanden van te voren doorgegeven. Bij niet akkoord blijft de opzegtermijn onverminderd van kracht tegen het oude tarief.  

De minimaal af te nemen uren zijn 8 uur per dag. Die staan vast in het contract en worden altijd berekend. Dit is ivm het reserveren voor een plekje, extra dagen of uren worden extra berekend voor hetzelfde uurtarief.

Ruil- en extra dagen

Mits het maximale kindaantal niet wordt overschreden en de te ruilen dag in dezelfde week valt is er veel mogelijk. Extra dagen aanvragen is altijd mogelijk mits ook hier, het maximale aantal kindjes niet overschreden wordt. Indien kindjes op aangevraagde dagen toch niet gebracht worden dienen de uren doorbetaald te worden ivm het vrij houden van een plekje. 

Vakantie en sluitingsdagen

Minimaal 2 maanden van te voren geven beide partijen vakantie door.

Op de volgende dagen is de opvang gesloten: Nieuwjaarsdag, 1e en 2e paasdag, Koningsdag en 1e en 2e Kerstdag. Let op: met Hemelvaart, Pinksteren en Bevrijdingsdag is het Pretlettertje gewoon open. 

De minimaal af te nemen uren zijn 8 uur per dag. Die staan vast in het contract en worden altijd berekend. Dit is ivm het reserveren voor een plekje, extra dagen of uren worden extra berekend voor hetzelfde uurtarief. 

Ziekte en vakantie gastkindje

Bij ziekte / afwezigheid / vakantie van het kind worden de contracturen 100% doorberekend. Is uw kindje ziek? Neem dan zsm contact op om even te overleggen. 

Als de gastouder of 1 van haar gezinsleden ziek is waardoor de opvang niet door kan gaan. Zal de gastouder dit zo snel mogelijk doorgeven. Eventuele vervangende opvang dient de vraagouder zelf te zoeken.

Wennen

Een gastkindje kan gebruik maken van 2 a 3 uur om te wennen, in de week voordat de opvang start. Deze uren zijn kosteloos. Wilt u meer dagen/uren wennen dan worden die berekend volgens het normale opvangtarief. Het zou fijn zijn als de wen-uren (bij een baby) tijdens een slaapje- en voeding bevatten. Tijdens het wennen dienen de ouders bereikbaar te zijn voor eventuele vragen. 

Eten en drinken

Lunch en tussendoortjes (met uitzondering van borst/kunstvoeding) worden door de gastouder geregeld. Kinderen kunnen ’s avonds eventueel mee eten, hiervoor breng ik de helft van m’n uurtarief in rekening. 

Allergieën graag tijdig doorgeven. Ik ben bekend met een ei- en pinda allergie. En houd daar goed rekening mee. Maar vind het fijn me vooraf in te lezen / voor te bereiden. Koekjes bakken passen we bijvoorbeeld aan door het ei te vervangen voor een halve banaan. Zo kan toch iedereen meedoen. 

Alle eetmomenten vinden plaats aan tafel, we zien het als een gezellig moment om te kletsen en samen te zijn. Gezonde voeding is belangrijk dus zoveel mogelijk gezond. In de ochtend krijgen de kinderen fruit aangeboden en in de middag groente met een cracker, soepstengels of een rijstwafel. De kinderen krijgen thee, melk (bij ontbijt of lunch) of water aangeboden.  

Wat meegeven?

Billendoekjes, zonnebrandcreme en beddengoed is voldoende aanwezig. 

Graag meegeven (de spulletjes kunnen eventueel in een mandje op de opvang bewaard worden):

  • Speen / knuffeltje indien nodig
  • Luiers, wegwerp of wasbaar: bij wasbaar ook inlegvellen meegeven.
  • Reservekleding
  • Fles/tuitbeker/rietjesbeker voorzien van naam
  • Kunstvoeding bakje voorzien van naam + hoeveel water dat erbij moet (altijd 1 extra voeding meegeven)
  • Borstvoeding graag voorzien van naam en extra voeding meegeven voor in de vriezer (voor in geval van nood).
  • Reservekleding
  • Voor herfst, winter en lente: regenlaarsjes zijn fijn. 

Advies: sloffen of anti slip sokken, in de winter is de vloer vrij fris dus blote voeten is te koud. Maar sokken zijn vrij glad… 

Advies: graag oude kleding / kleding die vies mag worden. Voor buiten raad ik van die buiten pakken aan. Van softshell of ander waterdicht materiaal.

Vervoer

De gastouder vervoert de kinderen met de wandelwagen (eventueel in combinatie met loopplankje) of de bakfiets. Uiteraard in leeftijdsgebonden passende zitjes (maxi-cosi houder, babyschaal, peuterschaal of kleuter zit). De bakfiets wordt minimaal 1 keer per jaar helemaal grondig gecontroleerd door een erkende monteur. 

Door ondertekening van het contract gaat u akkoord met de huisregels en dus ook met het vervoer van de bakfiets en buggy. 

Achterwacht

In geval van nood of calamiteit zijn zowel Frank als Ronneke (mijn moeder) binnen 15 min aanwezig op de locatie. 

https://www.instagram.com/p/Cja7xrSNWfl/

https://www.instagram.com/p/CjcweEstN_W/

https://www.instagram.com/p/Cimdi8FNyd1/